- Miltai, 420 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Cukrus, 300 gramų
- Sviestas (kambario temp.), 230 gramų
- Nutarkuota citrinos žievelė, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinų sultys, 4 valgomieji šaukštai
- Jogurtas be priedų, 250 gramų
Persijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
Kitame inde kiaušinių baltymus išplakite iki kol pradės tvirtėti. Suberkite trečdalį cukraus ir toliau plakite iki kol bus tvirti, standūs.
Trečiame inde išplakite minkštą sviestą (truputį pasilikite formai patepti), likusį cukrų iki baltumo, purumo, po vieną sudėkite trynius, kaskart perplakite. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite sultis, sudėkite jogurtą, perplakite. Dalimis įsijokite miltų mišinį, išmaišykite. Atsargiai, lėtai permaišant sudėkite plaktus baltymus.
Formą patepkite sviestu, sudėkite tešlą. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 min., patikrinkite dantų krapštuku.
Keksą ragaukite jau atvėsusį. Galima glazūruoti balta glazūra iš maždaug lygiomis dalimis sumaišytos cukraus pudros ir citrinų sulčių.
Labai skanus, purus, gaiviai citrininis keksas.