- Brokolis, 1 galva
- Česnakas, 2 skiltelės
- Citrina, 1 vienetas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Brokolį atskirkite žiedynais. Nuplaukite. Sudėkite į didelį indą. Pilkite aliejaus, druskos, pipirų, įspauskite česnako arba suberkite labai smulkiai pjaustytą česnaką.
Orkaitę ikaitikite iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Paruoštus brokolius paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 15-20 min. Sudėkite į lėkštes ir apšlakstykite citrinos sultimis. Galima užberti sūrio.
Skanu valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą. Taip galima ruošti ir kalafiorus. Patiekalą galite pagerinti brokolius gardindami kepintais riešutais, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis.