- Miltai, 420 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Šlapios mielės, 21 gramas
- Sviestas, 80 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnako milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnako laiškai, 30 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Užkaitinkite pieną keptuvėje, įberkite cukraus, ir maišykite, kol ištirps.
Leiskite pieno ir cukraus masei ataušti ir įmaišykite šlapias mieles (jei nepalauksite, kol masė atauš - mielės žus ir bus neaktyvios).
Kai masėje atsiras burbuliukai, dėkite miltus, sviestą, druską, česnakų miltelius, smulkinus šviežius česnako laiškus. Maišykite apie 5 minutes. Palikite viską apie 1 valandą, kad iškiltų.
Formuokite 16 norimos formos rutuliukų ar pynių. Palike suformuotas bandeles dar apie 30 minučių iškilti. Kai iškils, įtrinkite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C apie 16-20 minučių, kol lengvai paruduos. Patiekdami, galite pabarstyti šviežiais česnakų laiškais. Skanaus!