Česnakinė žiedinių kopūstų duona

Česnakinė žiedinių kopūstų duona
Ingredientai:
  • Žiedinių kopūstų "ryžiai", 3 stiklinės
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Migdolų miltai, 1.25 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Tirpintas sviestas, 6 valgomieji šaukštai
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 5 vienetai
  • Smulkinti čiobreliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kpotos petražolės, 1 valgomasis šaukštas
  • Parmezano sūrio pabarstymui
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite formą kepimo popieriumi. Žiedinių kopūstų "ryžius" (t.y. žiedynus, susmulkintus virtuviniu kombainu iki panašios konsistencijos) sudėkie į dubenėlį ir įkiškite į mikrobangų krosnelę 3-4 minutėms (arba tiek, kad suminkštėtų). Atvėsinkite iki saugios liesti temperatūros, suverskite į virtuvinį rankšluostį arba marlę ir nuspauskite kaip galima daugiau skysčio.

  2. Nedideliame dubenyje iki standžių putų išplakite baltymus.

  3. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius, druską, tirpintą sviestą, česnaką ir maždaug ketvirtadalį plaktų baltymų. Gerai išplakite ir įmaišykite žiedinius kopūstus, po to atsargiai - likusius baltymus (masė turi būti puri) ir dalį prieskoninių žolelių.

  4. Sudėkite masę į kepimo formą, viršų pabarstykite likusiomis žolelėmis ir kepkite, kol gražiai apskrus (apie 45-50 min). Pjaustykite tik tada, kai visiškai atvės.

  5. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite.

  6. Tai duona, kurią galima valgyti be sąžinės graužimo :)

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ugnė
2019-03-10 14:05
O kiaušinių trynių nereikia? Tik baltymų?