Česnakinė vištiena (graikiškas receptas)

Česnakinė vištiena (graikiškas receptas)
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • 1 citrinos sultys
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 3 vienetai
  • Džiovinti raudonėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Vištienos kumpeliai, 0.5 kilogramo
  • Druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • Švieži šparagai, 250 gramų
  • Nedidelė cukinija, 1 vienetas
  • Citrina, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite raudonėlius, česnaką, 2 šaukštus aliejaus ir citrinos sultis. Sudėkite vištieną ir apvoliokite ją marinate, uždenkite ir palikite pastovėti nuo 15 minučių iki 2 valandų.

  2. Kai vištiena pasimarinuos, įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Didelėje keptuvėje ar puode, kurį vėliau galėsite įkišti į orkaitę, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite likusį šaukštą aliejaus. Marinuotą vištieną iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę odele žemyn ir apipilkite likusiu marinatu.

  3. Kepkite, kol odelė taps traški ir gražiai pagels (apie 10 minučių). Apverskite, sudėkite šparagus, supjaustytą cukiniją ir citrinos griežinėlius.

  4. Toliau kepkite orkaitėje, kol daržovės suminkštės (dar apie 15 min.)

  5. Puikus vištienos receptukas mėgstantiems česnaką!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą