- Virti burokėliai, 450 gramų
- Žalias kiaušinis, 1 vienetas
- Manų kruopos, 0.5 stiklinės
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Džiūvėsėliai, 1 sauja
- Virti kiaušiniai, 2 vienetai
- Aliejus kepimui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Virtus burokėlius sutarkuokite, įmuškite žalią kiaušinį, suberkite manų kruopas, pagardinkite druska, pipirais, gerai sumaišykite ir pusvalandžiui palikite šaldytuve, kad pabrinktų kruopos.
Įdarui skirtus virtus kiaušinius sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite.
Iš burokėlių masės formuokite paplotėlį, į centrą dėkite virtų kiaušinių įdaro, suformuokite zrazus, tvirtai apspaukite, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir apkepinkite įkaitintame aliejuje.
Galima patiekti tiek kaip karštą pagrindinį patiekalą, kiek ir kaip šaltą užkandį.
2016-01-18 12:31