- Burokėlis, 1 vienetas
- Bulvės, 2 vienetai
- Obuoliai (geriau rūgštesni), 3 vienetai
- Citrina, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Burokėlį ir bulves su lupenomis išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. 1 obuolį taip pat supjaustykite kubeliais.
Viską sumaišykite ir salotas užtaisykite aliejumi, citrinos sultimis, įberkite truputį druskos.
Likusius obuolius supjaustykite riekelėmis, salotas tiekite uždėję ant jų. Tiekiant galima užberti smulkintų svogūnų žiedų.
Skanios, gaivios ir labai paprastos salotos.