Burnoje tirpstantys minkšti imbieriniai sausainiai

Burnoje tirpstantys minkšti imbieriniai sausainiai
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Miltai, 2.25 stiklinės
  • Malti imbierai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 0.75 arbatinio šaukštelio
  • Malti gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Minkštas sviestas, 0.75 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Apelsinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Melasa (tirštas sirupas), 0.25 stiklinės
  • Cukrus apvoliojimui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus, sodą, prieskonius, druską.

  2. Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite minkštą sviestą ir stiklinę cukraus. Įmuškite kiaušinį, supilkite sultis, sudėkite melasą. Po truputį įmaišykite birius produktus ir palikite 40-50 minučių, kad vėliau masė mažiau liptų prie rankų.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  4. Formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavoliokite cukruje, sudėkie į kepimo skardą (nepamirškite palikti tarpų) ir lengvai paspauskite..

  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių, palikite skardoje atvėsti 5 minutes, išimkite. Jei kepsite ant aliuminio folijos, nukrapštyti bus lengviau, ir tvarkytis reikės mažiau :)

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą