- Miltai, 2.25 stiklinės
- Malti imbierai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.75 arbatinio šaukštelio
- Malti gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Minkštas sviestas, 0.75 stiklinės
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Apelsinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Melasa (tirštas sirupas), 0.25 stiklinės
- Cukrus apvoliojimui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Sumaišykite miltus, sodą, prieskonius, druską.
Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite minkštą sviestą ir stiklinę cukraus. Įmuškite kiaušinį, supilkite sultis, sudėkite melasą. Po truputį įmaišykite birius produktus ir palikite 40-50 minučių, kad vėliau masė mažiau liptų prie rankų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavoliokite cukruje, sudėkie į kepimo skardą (nepamirškite palikti tarpų) ir lengvai paspauskite..
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių, palikite skardoje atvėsti 5 minutes, išimkite. Jei kepsite ant aliuminio folijos, nukrapštyti bus lengviau, ir tvarkytis reikės mažiau :)