- Baltos bulvės, 5 vienetai
- Raudonos bulvės, 5 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Neriebus pienas, 1 stiklinė
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Česnakas, 5 skiltelės
- Rozmarinų šakelės, 5 vienetai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti rozmarinai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Bulves ir svogūną perpjaukite į 4 dalis, sumaišykite su česnaku ir alyvuogių aliejumi, sudėkite į skardą.
Apšlakstykite rozmerinų šakales aliejumi ir sudėkite ant bulvių.
Pridenkite folija ir kepkite 45 minutes.
Rozmarinų šakeles išmeskite, bulves sudėkite į didelį dubenį.
Svogūną ir česnaką sutrinkite smulkintuvu, sudėkite ant bulvių ir viską sugrūskite.
Supilkite pieną, pabarstykite druska, pipirais ir rozmarinais, išmaišykite ir patiekite.