- Bulvės, 300 gramų
- Džiovinti pomidorai aliejuje, 80 gramų
- Salotų lapai, 200 gramų
- Agurkai, 2 vienetai
- Rozmarino šakelė, 1 vienetas
- Anakardžių riešutai, 60 gramų
- Aliejus, 60 mililitrų
- Sezamo sėklos, 10 gramų
- Karis, 10 gramų
- Česnakas, 10 gramų
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Anakardžius bent kelias valandas mirkykite vandenyje, geriausiai mirkyti pernakt. Mirkytus anakardžius nukoškite, sutrinkite maisto smulkintuvu kartu su aliejumi, česnaku, kariu, sezamo sėklomis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Jeigu turite nedidelių bulvyčių, kurių odelė nėra stora, tai jas tiesiog labai gerai nušveiskite ir išvirkite su lupenomis, trupučiu druskos ir rozmarino šakele. Didelės bulvės taip pat tiks - jas išvirkite su lupenomis, į vandenį taip pat įdėję druskos ir rozmarino, o tuomet nulupkite ir stambiai supjaustykite.
Likusius salotų ingredientus stambiai supjaustykite, sumaišykite su bulvėmis, padažu ir tiekite, kol bulvės dar šiltos.