- Bulvės, 1 kilogramas
- Svogūnų laiškai, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Ridikėliai, 6 vienetai
- Švieži arba šaldyti žirneliai, 200 gramų
- Garstyčios grūdeliais, 2 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Pusės citrinos sultys
- Aliejus, 50 mililitrų
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Bulves išvirkite. Stambesnes supjaustykite gabaliukais, smulkias palikite taip.
Žirnelius porą minučių pavirkite, kad suminkštėtų, svogūnų laiškus susmulkinkite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, ridikėlius - riekutėmis.
Sudėkite į dubenį svogūnus, ant viršaus - tik ką iš puodo išgriebtus žirnelius. Išmaišykite (svogūnai nebus tokie aštrūs).
Atskirai išplakite aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus, garstyčias ir majonezą.
Supilkite į svogūnus, permaišykite.
Sudėkite bulves ir ridikėlius, pabarstykite žalumynais ir vėl išmaišykite.