Bulvių salotos su ridikėliais

Bulvių salotos su ridikėliais
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Svogūnų laiškai, 2 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Ridikėliai, 6 vienetai
  • Švieži arba šaldyti žirneliai, 200 gramų
  • Garstyčios grūdeliais, 2 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pusės citrinos sultys
  • Aliejus, 50 mililitrų
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirkite. Stambesnes supjaustykite gabaliukais, smulkias palikite taip.

  2. Žirnelius porą minučių pavirkite, kad suminkštėtų, svogūnų laiškus susmulkinkite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, ridikėlius - riekutėmis.

  3. Sudėkite į dubenį svogūnus, ant viršaus - tik ką iš puodo išgriebtus žirnelius. Išmaišykite (svogūnai nebus tokie aštrūs).

  4. Atskirai išplakite aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus, garstyčias ir majonezą.

  5. Supilkite į svogūnus, permaišykite.

  6. Sudėkite bulves ir ridikėlius, pabarstykite žalumynais ir vėl išmaišykite.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Evelina
» Rašyti komentarą