- Nuskustos ir stambiai supjaustytos bulvės, 2.2 kilogramo
- Sviestas, 6 valgomieji šaukštai
- Grietinėlės sūris, 220 gramų
- Tarkuotas Čederio sūris, 2 stiklinės
- Tarkuotas Parmezano sūris, 1 stiklinė
- Grietinė, 220 gramų
- Česnakinė druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Šiek tiek pieno
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Truputis žalumynų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite ir sugrūskite.
Dideliame dubenyje iki vientisos masės pertrinkite visus 3 sūrius, sumaišykite su grietine, pabarstykite paprasta, česnakine druska ir pipirais.
Įmaišykite sūrio masę į bulves, jei reikia - įpilkite pieno (po šaukštą, kol gausite pageidaujamą konsistenciją).
Bulvių košę patiekite pabarstę žalumynais. Nesudėtingas, bet išties skanus garnyras!