Bulvių košė su sūriu

Bulvių košė su sūriu
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Nuskustos ir stambiai supjaustytos bulvės, 2.2 kilogramo
  • Sviestas, 6 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlės sūris, 220 gramų
  • Tarkuotas Čederio sūris, 2 stiklinės
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 1 stiklinė
  • Grietinė, 220 gramų
  • Česnakinė druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Šiek tiek pieno
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Truputis žalumynų
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite ir sugrūskite.

  2. Dideliame dubenyje iki vientisos masės pertrinkite visus 3 sūrius, sumaišykite su grietine, pabarstykite paprasta, česnakine druska ir pipirais.

  3. Įmaišykite sūrio masę į bulves, jei reikia - įpilkite pieno (po šaukštą, kol gausite pageidaujamą konsistenciją).

  4. Bulvių košę patiekite pabarstę žalumynais. Nesudėtingas, bet išties skanus garnyras!

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą