- Žuvies filė, 700 gramų
- Sūris, 100 gramų
- Majonezas, 150 gramų
- Bulvės, 5 vienetai
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Krapai
- Citrinos sultys
- Malti juodieji pipirai
- Druska
- Sviestas formai patepti
- Vanduo
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Žuvį nuplaukite ir apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite pagal skonį druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, patepkite grietinės ir majonezo mišiniu, sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, išdėliokite aplinkui žuvį ir pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir likusį majonezo bei grietinės mišinį, užberkite krapų.
Įpilkite į formą šiek tiek vandens, apibarstykie tarkuotu sūriu ir įkiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
2013-06-13 01:22