Bulvių ir burokėlių apkepas

Bulvių ir burokėlių apkepas
Ingredientai:
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Krapai, 1 valgomasis šaukštas
  • Krienai, 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvės, 750 gramų
  • Sūris, 250 gramų
  • Burokėliai, 200 gramų
  • Prieskoniai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenėlyje išplakite grietinę, kiaušinius, krienus ir krapus.

  2. Supjaustykite bulves. Pusę jų sudėkite į skardą, užberkite druskos, maltų pipirų ir trečdalį tarkuoto sūrio. Ant viršaus sudėkite burokėlius ir vėl užbarstykite sūrio. Po to sudėkite likusias bulves, prieskonius, viską užpilkite grietine ir suberkite likusį sūrį.

  3. Apkepą uždenkite folija ir pusvalandį kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, o nuėmę foliją kepkite dar 15 min. Palikite kuriam laikui formoje, kad sūris apstingtų, o tada išverskite į lėkštę.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Eee
2015-02-01 18:21
Vienam renginyje valgėm tai buvo griežinėliais pjaustyti, kaip bulves, labai paliko gera įspūdi.
ona
2013-06-09 15:21
tai burokus zalius deti ar virtus
laima
2013-05-04 12:02
tarkuoti greiciau iskepa. o jei pjaustytus desi tj bulwes iskepusios bus o burokai kieti.. tarkuot geriau
Nijolė
2013-05-03 19:33
Nesupratau, ar burokėlius pjaustyti kaip ir bulves, ar tarkuoti?