- Grietinė, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Krapai, 1 valgomasis šaukštas
- Krienai, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvės, 750 gramų
- Sūris, 250 gramų
- Burokėliai, 200 gramų
- Prieskoniai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Dubenėlyje išplakite grietinę, kiaušinius, krienus ir krapus.
Supjaustykite bulves. Pusę jų sudėkite į skardą, užberkite druskos, maltų pipirų ir trečdalį tarkuoto sūrio. Ant viršaus sudėkite burokėlius ir vėl užbarstykite sūrio. Po to sudėkite likusias bulves, prieskonius, viską užpilkite grietine ir suberkite likusį sūrį.
Apkepą uždenkite folija ir pusvalandį kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, o nuėmę foliją kepkite dar 15 min. Palikite kuriam laikui formoje, kad sūris apstingtų, o tada išverskite į lėkštę.
2015-02-01 18:21