Bulvių apkepas su mėsos įdaru

Bulvių apkepas su mėsos įdaru
Ingredientai:
  • Virtos bulvės, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Pienas, 100 gramų
  • Virta kiauliena, 500 gramų
  • Svogūnai, 1 galva
  • Prieskoniai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sultinys, 0.5 litro
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves sutrinkite su pašildytu pienu, sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais, o mėsą sumalkite. Sultinį, kuriame virė mėsa, pasilikite

  2. Pakepinkite svogūną, į tą pačią keptuvę sudėkite mėsą, įpilkite truputį sultinio ir patroškinkite apie 1 minutę.

  3. Ištepkite riebalais kepimo indą, sudėkite pusę bulvių masės, mėsą ir likusias bulves. Išlyginkite ir pabarstykite džiūvėsėliais.

  4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 45 min.

  5. Padažas: pakepinkite keptuvėje miltus, įdėkite grietinės, įberkite prieskonių, įpilkite padažo ir sultinio, porą minučių pakaitinkite.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą