- Virtos bulvės, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Pienas, 100 gramų
- Virta kiauliena, 500 gramų
- Svogūnai, 1 galva
- Prieskoniai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sultinys, 0.5 litro
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Bulves sutrinkite su pašildytu pienu, sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais, o mėsą sumalkite. Sultinį, kuriame virė mėsa, pasilikite
Pakepinkite svogūną, į tą pačią keptuvę sudėkite mėsą, įpilkite truputį sultinio ir patroškinkite apie 1 minutę.
Ištepkite riebalais kepimo indą, sudėkite pusę bulvių masės, mėsą ir likusias bulves. Išlyginkite ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 45 min.
Padažas: pakepinkite keptuvėje miltus, įdėkite grietinės, įberkite prieskonių, įpilkite padažo ir sultinio, porą minučių pakaitinkite.