- Bulvės, 5 vienetai
- Grybai, 100 gramų
- Cukinija, 0.5 vieneto
- Paprikos, 2 vienetai
- Sūris, 100 gramų
- Tryniai, 2 vienetai
- Druska
- Sezamo sėklos
- Saulėgrąžų aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įdarą gėlytėms galima ruošti pagal savo skonį, naudoti jam žuvį, mėsą arba daržoves.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Įstatykite į keksiukų formeles po 5 (tai bus žiedlapiai), o dar po vieną įklokite viduryje.
Sutarkuokite sūrį, išplakite su tryniu ir druska, išpilstykite šią masę po šaukštą arba du į gėlyčių viduriukus - ji sulipins bulvinius žiedlapius.
Supjaustykite cukiniją, grybus ir papriką, pakepinkite aliejuje, sudėkite į gėlytes.
Žiedlapius patepkite aliejumi.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 5-10 minučių, šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai išimkite iš formelių.