Bulvinė duona (airiškas receptas)

Bulvinė duona (airiškas receptas)
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Virtos bulvės, 450 gramų
  • Sviestas, 55 gramai
  • Miltai, 110 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, bulves sugrūskite ir sumaišykite su miltų mišiniu bei sviestu (jei bulvės šaltos - sviestą ištirpinkite). Suformuokite elastingos tešlos rutulį (miltų kiekį reguliuokite pagal save), padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 1 cm storio blyną. Supjaustykite į 6 trikampius.

  2. Riebalais suteptą keptuvę įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, dėkite tešlos trikampukus ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes.

  3. Tai labai paprastas ir greitas būdas sunaudoti bulvių likučius. Tiekti galima su kumpiu ir keptais kiaušiniais - išeis sotūs ir skanūs pusryčiai visai šeimai.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą