- Bulvės, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus
- Džiovinti smulkinti žalumynai, 3 valgomieji šaukštai
- Jūros druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Pertrinta varškė, 300 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Krapai, 1 pundelis
- Svogūnų laiškai, 4 vienetai
- Česnakas, 1 skiltelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sumaišykite alyvuogių aliejų su džiovintais žalumynais (tinka bazilikai, krapai, karis, ciberžolė, kmynai, raudonėliai), įberkite druskos ir pipirų.
Bulves labai gerai nuplaukite ir perpjaukite per pusę (skusti nereikia), aptepkite šiuo mišiniu ir kepkite 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Susmulkinkite krapus, česnaką perspauskite, sumaišykite su varške, įdėkite druskos ir grietinės.
Varškę dėkite ant keptų bulvių ir patiekite.