Bulvės su apelsinų padažu

Bulvės su apelsinų padažu
Ingredientai:
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Aliejus
  • Apelsinas, 1 vienetas
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
  • Provanso žolelės
  • Paprikos milteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Bylves nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite išilgai per pusę.

  2. Supjaustykite bulves riekelėmis (tačiau ne iki galo - palikite iki pagrindo apie 0,5 cm).

  3. Formą ištepkite aliejumi, sudėkite bulves pjūviu (plokščiąja puse) žemyn.

  4. Gausiai aptepkite sviestu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje (bendras kepimo laikas - 30 minučių), periodiškai aplaistydami karštu sviestu.

  5. Po 10 minučių nuo kepimo pradžios pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais.

  6. Kol bulvės kepa, paruoškite padažą: išspauskite 1 apelsino sultis, nutarkuokite 1 arbatinį šaukštelį jo žievelės, viską sumaišykite su 3 šaukštais cukraus. Kaitinkite ant nestiprios ugnies 5-7 minutes, kol sutirštės.

  7. Apipilkite bulves šiuo sirupu ir kepkite dar 10-15 minučių.

  8. Iškepusias bulves pabarstkite paprika, papuoškite žalumynais ir patiekite.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Auksė
» Rašyti komentarą