- Bulvės, 4 vienetai
- Sviestas, 50 gramų
- Aliejus
- Apelsinas, 1 vienetas
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Provanso žolelės
- Paprikos milteliai
Bylves nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite išilgai per pusę.
Supjaustykite bulves riekelėmis (tačiau ne iki galo - palikite iki pagrindo apie 0,5 cm).
Formą ištepkite aliejumi, sudėkite bulves pjūviu (plokščiąja puse) žemyn.
Gausiai aptepkite sviestu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje (bendras kepimo laikas - 30 minučių), periodiškai aplaistydami karštu sviestu.
Po 10 minučių nuo kepimo pradžios pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais.
Kol bulvės kepa, paruoškite padažą: išspauskite 1 apelsino sultis, nutarkuokite 1 arbatinį šaukštelį jo žievelės, viską sumaišykite su 3 šaukštais cukraus. Kaitinkite ant nestiprios ugnies 5-7 minutes, kol sutirštės.
Apipilkite bulves šiuo sirupu ir kepkite dar 10-15 minučių.
Iškepusias bulves pabarstkite paprika, papuoškite žalumynais ir patiekite.