- Paprikos, 4 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Bulvės (nedidelės), 8 vienetai
- Sultinys, 0.5 stiklinės
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Tarkuotas sūris, 1 sauja
- Aliejaus kepimui, 2 valgomieji šaukštai
- Džiovinta paprika, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Paprikas pjauname pusiau, išvalome nuo sėklų. Dedame į puodą su sūdytu verdančiu vandeniu ir apverdame 5 min. Išimame ir paliekame atvėsti ant rankšluosčio.
Svogūnus supjaustome kubeliais, česnakus susmulkiname, apkepiname aliejuje. Verčiame bulves, užpilame sultinio, pieno ir troškiname apie 15-20 min. Bulvės turi būti minkštos, tačiau nesuvirusios.
Bulvėms pasitroškinus dėkite prieskonių, pasmulkintų žalėsių, džiovintų paprikų (galima keisti čili pipirais, džiovintais pomidorais), berkite beveik visą sūrį (tik šiek tiek pasilikite pabarstyti įdarytoms paprikoms).
Paprikas įdarykite bulvėmis. Užberkite likusio sūrio ir kepkite 20-30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2015-11-06 22:02