- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Didelis susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Nuluptos ir susmulkintos česnako skiltelės, 3 vienetai
- Švieži arba šaldyti brokoliai, 280 gramų
- Nuskusta ir supjaustyta bulvė, 1 vienetas
- Vištienos sultinys, 4 stiklinės
- Maltas muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite puode aliejų, sudėkite česnaką ir svogūną. Kepkite, kol suminkštės.
Sudėkite brokolius (šviežius ar atitirpintus), bulvę, supilkite sultinį. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą, virkite apie 15 minučių.
Pertrinkite sriubą elektriniu smulkintuvu, dar kartą pakaitinkite.
Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, muskatu.
Patiks net ir tiems, kas šiaip nemėgsta brokolių!