Brokoliai su česnakiniu sviestu ir anakardžių riešutais

Brokoliai su česnakiniu sviestu ir anakardžių riešutais
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Brokoliai, 600 gramų
  • Sviestas, 0.3 stiklinės
  • Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sojų padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Smulkinti anakardžių riešutai (sūdyti), 0.3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėkite brokolius į didelį puodą, įpilkite vandens (maždaug 2,5 cm nuo dugno), kai užvirs, virkite 7 minutes (smulkeni brokoliai verda trumpiau). Brokoliai turi šiek tiek suminkštėti, bet vis dar likti traškūs.

  2. Kol brokoliai verda, pasiruoškite padažą: nedidelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų, sojų padažą, actą, česnaką ir pipirus. Užvirinkite ir tuojau pat nukelkite nuo ugnies, įmaišykite riešutus.

  3. Brokolius nusunkite, sudėkite į lėkštę, užpilkite paruoštu padažu ir tuojau pat patiekite.

  4. Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, galima įmaišyti šaukštą kukurūzų krakmolo. Receptas turėtų patikti net tiems, kas paprastai nelabai mėgsta brokolius.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą