- Brokoliai, 600 gramų
- Sviestas, 0.3 stiklinės
- Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Sojų padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Smulkinti anakardžių riešutai (sūdyti), 0.3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sudėkite brokolius į didelį puodą, įpilkite vandens (maždaug 2,5 cm nuo dugno), kai užvirs, virkite 7 minutes (smulkeni brokoliai verda trumpiau). Brokoliai turi šiek tiek suminkštėti, bet vis dar likti traškūs.
Kol brokoliai verda, pasiruoškite padažą: nedidelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų, sojų padažą, actą, česnaką ir pipirus. Užvirinkite ir tuojau pat nukelkite nuo ugnies, įmaišykite riešutus.
Brokolius nusunkite, sudėkite į lėkštę, užpilkite paruoštu padažu ir tuojau pat patiekite.
Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, galima įmaišyti šaukštą kukurūzų krakmolo. Receptas turėtų patikti net tiems, kas paprastai nelabai mėgsta brokolius.