Briuselinių kopūstų apkepas

Briuselinių kopūstų apkepas
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Briuseliniai kopūstai, 500 gramų
  • Šoninės juostelės, 4 vienetai
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Saldus baltasis vynas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kreminis sūris, 200 gramų
  • Tarkuotas sūris, 150 gramų
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Truputis malto muskato
  • Pusės citrinos žievelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  2. Šoninę apskrudinkite keptuvėje ir išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

  3. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šoninė, kelias minutes pakepinkite kopūstus, įpilkite vyno, gerai išmaišykite ir gaminkite dar kelias minutes.

  4. Į kepimo formą sudėkite kopūstus, plonais žiedais pjaustytą svogūną, pabarstykite druska, pipirais, muskatu ir tarkuota citrinos žievele.

  5. Tolygiai ant viršaus paskleiskite kreminį surį, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukų ir kepkite orkaitėje maždaug 20 minučių.

  6. Prieš patiekdami pabarstykite smulkinta kepinta šonine.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą