- Kartusis šokoladas, 500 gramų
- Malti gvazdikėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Tarkuotas muskatas
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
- Riebi grietinėlė, 380 mililitrų
- Riešutai (bertoletijų ar kurie kiti), 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Kepimo skardą patepkite sviestu ir išklokite maistine plėvele.
Ištirpinkite šokoladą, sumaišykite su prieskoniais ir cukraus pudra.
Supilkite pašidytą grietinėlę ir išmaišykite.
Ant skardos paskleiskite riešutų (geriausia - brazilinius, t.y. bertoletijų, bet galima ir kitus) ir užpilkite šokoladine mase taip, kad tik vos vos juos dengtų. Sluoksniuokite taip tol, kol baigsis produktai.
Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti 2 valandoms.
Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, atšildykite iki kambario temperatūros ir patiekite.
2013-01-14 14:56