Braškinis pyragas

Braškinis pyragas
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Margarinas, 100 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Citrina, 1 vienetas
  • Šaldytos braškės, 200 gramų
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai sumaišykite grietine nugesintą sodą, miltus ir margariną, kol išeis smulkūs trupinėliai, tada sudėkite likusią grietinę, įmuškite trynius ir užminkykite tešlą. Atšaldykite ją šaldytuve.

  2. Atidėkite 1/3 tešlos pyrago viršui, likusią iškočiokite, išklokite ja kepimo formą ir paspauskite. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

  3. Tuo metu paruoškite įdarą: į atšildytas braškes sudėkite krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir cukrų. Pakaitinkite vandens vonelėje, kol masė sutirštės.

  4. Sudėkite įdarą į pyragą, apipinkite likusios tešlos juostelėis ir kepkite dar apie 20 min., kol gražiai pagels.

Porcijų skaičius: 15
» Rašyti komentarą