- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Margarinas, 100 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Miltai, 2 stiklinės
- Citrina, 1 vienetas
- Šaldytos braškės, 200 gramų
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai sumaišykite grietine nugesintą sodą, miltus ir margariną, kol išeis smulkūs trupinėliai, tada sudėkite likusią grietinę, įmuškite trynius ir užminkykite tešlą. Atšaldykite ją šaldytuve.
Atidėkite 1/3 tešlos pyrago viršui, likusią iškočiokite, išklokite ja kepimo formą ir paspauskite. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Tuo metu paruoškite įdarą: į atšildytas braškes sudėkite krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir cukrų. Pakaitinkite vandens vonelėje, kol masė sutirštės.
Sudėkite įdarą į pyragą, apipinkite likusios tešlos juostelėis ir kepkite dar apie 20 min., kol gražiai pagels.