Braškinė bananų duona

Braškinė bananų duona
Ingredientai:
  • Kokosų aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus (granulėmis), 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Bananai, 3 vienetai
  • Vanilė, 2 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
  • Pilno grūdo miltai, 1.5 stiklinės
  • Universalūs miltai, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai arba soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Baškės, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Vidutinio dydžio dubenyje išlydykite kokosų aliejų, įmaišykite cukraus. Įmuškite kiaušinius ir sutrintus bananus - viską gerai išplakite, tada pridėkite cinamono ir vanilės bei vėl išmaišykite.

  2. Kitame mažame dubenėlyje sumaišykite visus miltus ir kepimo miltelius arba kepimo sodą. Galiausiai juos suberkite į bendrą didesnį dubenį ir švelniai išmaišykite. Pridėkite smulkintas braškes ir vėl lengvai pamaišykite.

  3. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 60-70 minučių. Duona bus iškepusi, kai įkišus nedidelį pagaliuką arba šakutę į jos vidurį - neliks jokių šlapių duonos pėdsakų. Leiskite kepiniui apie 15 minučių atvėsti ir patiekite. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą