- Augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Susmulkintos česnako skiltelės, 3 vienetai
- Bolivinės balandos (kvinoja), 0.75 stiklinės
- Daržovių sultinys, 1.5 stiklinės
- Malti kmynai arba kuminas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Šaldyti kukurūzai, 1 stiklinė
- Konservuotos/virtos juodosios pupelės , 400 gramų
- Šviežios kapotos kalendros, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Supilkite aliejų į puodą, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, apkepkite pamaišydami svogūną ir česnaką, kol gražiai paruduos (maždaug apie 10 min.).
Įmaišykite balandas, supilkite sultinį, suberkite druską ir prieskonius, užvirinkite.
Uždenkite dangčiu, sumažinkite temperatūrą, virkite dar apie 20 minučių, kol neliks skysčio.
Įmaišykite šaldytus kukurūzus, pakaitinkite dar 5 minutes, įmaišykite pupeles ir kalendras, patiekite.
Galima tiekti kaip garnyrą, tačiau skanu ir kaip atskiras patiekalas.