- Svogūnas, 0.5 vieneto
- Didelis batatas, 1 vienetas
- Lęšiai, 150 gramų
- Paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sultinys, 2 stiklinės
- Balzamiko actas, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Lęšius nakčiai užmerkite (arba galite pirkti konservuotus).
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol paminkštės ir taps auksinės spalvos. Dėkite paprikos miltelių, permaišykite. Porą minučių pakepinkite.
Į keptuvę dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą batatą (saldžiąją bulvę), pamirkytus lęšius, užpilkite sultiniu (arba vandeniu), dėkite čiobrelių. Troškinkite iki kol daržovės bus visiškai minkštos. Visiškai atvėsinkite.
Į daržoves pilkite balzamiko acto, berkite druskos, galima dėti pipirų ar čili. Masę pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute.
Patiekite su duona, skrebučiais, daržovių lazdelėmis.