Bananų džemas

Bananų džemas
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Nulupti prinokę bananai, 500 gramų
  • Cukrus, 250 gramų
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite bananus mažais gabaliukais.

  2. Sudėkite į puodą kartu su tarkuota citrinos žievele, supilkite sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite.

  3. Pastatykite virti ant vidutinės ugnies, o po 5 minučių, kai bananai suminkštės, pertinkite trintuvu. Jei patinka, galima dalį bananų palikti ir nepertrintą.

  4. Virkite tol, kol masė ims tirštėti. Įdėkite į lėkštutę arbatinį šaukštelį džemo ir įkiškite porai minučių į šaldiklį. Jei konsistencija jus tenkina, puodą galima nukaisti.

  5. Supilkite džemą į sterilų stiklainį, uždenkite dangteliu, apverskite. Palikite, kad atvėstų. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

  6. Šis lengvai ir greitai paruošiamas nuostabaus skonio džemas idealiai tinka įvairiems desertams.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Nerijus. UK
2020-05-02 20:48
Aciu uz recepta
Nerijus. UK
2020-05-02 20:48
Aciu uz recepta