- Pernokę bananai, 2 vienetai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Miltai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sviestą išlydykite. Bananus pertrinkite šakute, supilkite sviestą. Permaišykite. Vis permaišant įmaišykite sodą, druską, išplaktą kiaušinį, vanilės ekstraktą.
Galiausiai dalimis berkite ir įmaišykite miltus.
Riebalais ištrinkite kekso formą. Sukrėskite tešlą. Kepkire iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepus įsmeigtas degtukas turi neaplipti tešla. Bananų duoną iš formos išimkite ir pjaustykite tik jai pravėsus.
Idealiai tinka pusryčiams, labai sotu ir tikrai skanu.
2022-08-01 14:26