- Varškė, 500 gramų
- Miltai, 100 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Cukrus, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Bananai, 3 vienetai
- Aliejus kepimui, 4 valgomieji šaukštai
- Miltai pavoliojimui, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos, cukraus. Išmaišykite.
Į varškėčių masę įmaišykite šakute sutrintus bananus. Viską gerai išmaišykite.
Suformuokite varškėčius, juos apvoliokite miltuose.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4-5 min. Tuomet keptuvę uždenkite, ugnį sumažinkite ir varškėčius pakepkite dar 3-4 min.
Šiems varškėčiams puikiai tinka pernokę, juoduoti pradėję bananai. Juos skanu valgyti su rūgštesne uogiene, pavyzdžiui, serbentų, slyvų.
2020-12-30 14:21