- Stambūs gerai prinokę/pernokę bananai, 2 vienetai
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Tirpintas sviestas, 100 gramų
- Pienas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Miltai, 1 stiklinė
- Tirpi kava, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kartusis šokoladas, 100 gramų
- Sviestas kremui, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Šokoladą sutarkuokite. Bananą pertrinkite su cukrumi į tyrelę, supilkite pieną ir tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą, sudėkite į bananų masę, suberkite pusę tarkuoto šokolado ir kruopščiai išmaišykite.
Patepkite formeles riebalais, ir paruošta mase užpildykite pusę - du trečdalius jų tūrio.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Ištirpinkite kremui skirtą sviestą ir likusį šokoladą, patepkite gautu kremu kiek atvėsusius keksiukus ir patiekite su kava arba arbata.