Bananiniai kavos keksiukai su šokoladu

Bananiniai kavos keksiukai su šokoladu
Ingredientai:
  • Stambūs gerai prinokę/pernokę bananai, 2 vienetai
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Tirpintas sviestas, 100 gramų
  • Pienas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Tirpi kava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kartusis šokoladas, 100 gramų
  • Sviestas kremui, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladą sutarkuokite. Bananą pertrinkite su cukrumi į tyrelę, supilkite pieną ir tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

  2. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą, sudėkite į bananų masę, suberkite pusę tarkuoto šokolado ir kruopščiai išmaišykite.

  3. Patepkite formeles riebalais, ir paruošta mase užpildykite pusę - du trečdalius jų tūrio.

  4. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.

  5. Ištirpinkite kremui skirtą sviestą ir likusį šokoladą, patepkite gautu kremu kiek atvėsusius keksiukus ir patiekite su kava arba arbata.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Aurelija
» Rašyti komentarą