Baltų pupelių sriuba

Baltų pupelių sriuba
Ingredientai:
  • Baltos pupelės, 450 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnako skiltelės, 3 vienetai
  • Morka, 1 vienetas
  • Saliero stiebas, 2 vienetai
  • Citrina, 1 vienetas
  • Lauro lapai, 2 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 50 gramų
  • Kumino prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendros prieskoniai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nakčiai užmerkite pupeles.

  2. Nusausinkite pupeles ir dėkite į didelį puodą su vandeniu, kad apsemtų 2 centimetrus virš pupelių. Dėkite supjaustytus: morką, svogūną, česnako skilteles, saliero stiebą, ir visus prieskonius, įpilkite aliejaus. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ant silpnos ugnies, ir virkite, kol pupelės pasidarys kremiškos konsistencijos ir minkštos.

  3. Patiekite su norimais žalumynais, įpsauskite citrinos sulčių, įpilkite šlakelį aliejaus. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą