- Jautiena, 500 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Ryžiai, 50 gramų
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, 50 mililitrų
- Druska
- Vynuogių lapai, 40 vienetų
- Bazilikai
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Lapus pusvalandį pamirkykite šiltame vandenyje, iš likusių komponentų paruoškite faršo masę.
Nusausintus lapus dėkite šiurkščia puse į vidų, nupjaukite kotelius. Įdėkite graikinio riešuto dydžio įdaro gabaliuką ir sulankstykite.
Kaulus sudėkite į puodą, jeigu yra suplyšusių lapų - išklokite jais puodo dugną, išdėliokite balandėlius vieną prie kito.
Įpilkite vandens (kad apsemtų balandėlius), prispauskite lėkšte.
Virkite ant silpnos ugnies apie valandą. Balandėliai skaniausi šilti, bet ne karšti.
Pastaba: skaniau valgyti ne karštus, o šiltus.
2019-12-02 22:47