Balandėliai su vynuogių lapais

Balandėliai su vynuogių lapais
Ingredientai:
  • Jautiena, 500 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Ryžiai, 50 gramų
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys, 50 mililitrų
  • Druska
  • Vynuogių lapai, 40 vienetų
  • Bazilikai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Lapus pusvalandį pamirkykite šiltame vandenyje, iš likusių komponentų paruoškite faršo masę.

  2. Nusausintus lapus dėkite šiurkščia puse į vidų, nupjaukite kotelius. Įdėkite graikinio riešuto dydžio įdaro gabaliuką ir sulankstykite.

  3. Kaulus sudėkite į puodą, jeigu yra suplyšusių lapų - išklokite jais puodo dugną, išdėliokite balandėlius vieną prie kito.

  4. Įpilkite vandens (kad apsemtų balandėlius), prispauskite lėkšte.

  5. Virkite ant silpnos ugnies apie valandą. Balandėliai skaniausi šilti, bet ne karšti.

  6. Pastaba: skaniau valgyti ne karštus, o šiltus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Oksana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gabriele
2019-12-02 22:47
Vynuogiu lapu yra promo parduotuvese
lara
2015-02-17 22:35
Kur gauti vynuogiu lapu