- Baklažanas, 1 vienetas
- Didelis susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Aliejus
- Didelės morkos (tarkuotos), 5 vienetai
- Česnako skiltelės, 3 žiupsneliai
- Smulkintos kalendros arba petražolės, 1 sauja
- Druska
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus, įberkite gerą žiupsnį druskos ir kepkite pamaišydami apie 15 min, kol svogūnai suminkštės ir paruduos.
Įpilkite dar 2 šaukštus aliejaus, sudėkite tarkuotas morkas, įberkite druskos pagal skonį, kepkite pamaišydami apie 15 min, kol morkos suminkštės. Išjunkite viryklę, leiskite dar 5-10 minučių pasitroškinti.
Įmaišykite smulkintus česnakus ir žalumynus, paragaukite, ar netrūksta druskos.
Baklažaną supjaustykite juostomis, iš abiejų pusių gausiai pabarstykite druska ir palikite ant popierinio rankšluosčio 15 minučių. Prieš kepimą apsausinkite.
Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite nusausintas baklažano juosteles, kepkite 2-4 minutes, apverskite ir kepkite dar tiek pat.
Keptas juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, leiskite šiek tiek atvėsti.
Šiek tiek pabarstykite druska (dalis jos liko keptuvėje), bet nepersistenkite. Ant kiekvienos juostos dėkite po 2 šaukštus morkų įdaro ir susukite.
Palikite šaldytuve per naktį.
Suktinukus patiekti reikėtų kambario temperatūros, tačiau skanūs bus ir šalti. Šaldytuve galima laikyti iki 4 dienų.