Baklažanų suktinukai su morkomis

Baklažanų suktinukai su morkomis
Shutterstock nuotr.
Ingredientai:
  • Baklažanai, 2 vienetai
  • Tarkuotos morkos, 400 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus supjaustykite išilgai, pasūdykite ir palikite 20 min. Tuomet nuplaukite, apkepinkite įkaitintame aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių, sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

  2. Paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite kubeliais arba plonais pusžiedžiais, apkepinkite aliejuje, sudėkite tarkuotas morkas ir patroškinkite, troškinimo pabaigoje įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska, pipirais.

  3. Susukite suktinukus. Vieną baklažanų juostelių pusę patepkite grietine, dėkite morkų įdaro ir susukite.

  4. Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Morkų įdarą galima paskaninti džiovintomis slyvomis (jas šiek tiek pamirkykite karštame vandenyje), paskrudintais graikiniais riešutais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą