- Baklažanai, 2 vienetai
- Pomidorai, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Graikiniai riešutai, 70 gramų
- Feta, 200 gramų
- Petražolės, 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite 5 mm storio juostomis.
Apkepkite baklažanų juosteles, įpylę į keptuvę 1 šaukštą aliejaus (kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių). Palaikykite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Supjaustykite pomidorus riekutėmis. Paruoškite įdarą: susmulkinkite petražoles ir fetą, užpilkite likusį šaukštą aliejaus ir gerai išmaišykite.
Ant kiekvienos baklažano riekutės dėkite po 1-2 šaukštelius paruošto įdaro, gabaliuką pomidoro ir riešuto puselę. Susukite ir patiekite.
Patiekalas labai paprastas ir greitai paruošiamas, įdaras labai švelnus ir skanus - išmėginkite!