- Baklažanai, 2 vienetai
- Saldžioji paprika (raudona), 1 vienetas
- Malti džiūvėsėliai, 5 valgomieji šaukštai
- Miltai, 1 stiklinė
- Druska
- Keli salotų lapai
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sveikas daržoves įkiškite į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 25-30 min., tada sudėkite į dubenį, pridenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Nulupkite odelę, išimkite paprikos sėklas.
Papriką smulkiai supjaustykite ir pagal skonį pabarstykite druska. Baklažaną pertrinkite trintuvu, sudėite į dubenį ir sumaišykite su džiūvėsėliais, miltais, pagal skonį įberkite druskos.
Baklažanų masę padalinkite į 8 dalis, iš kiekvienos formuokite paplotėlį, dėkite į vidurį paprikos, ir lipinkite kotletą. Apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Patiekite su salotų lapais.