Baklažanų ir saldžiųjų paprikų kotletai

Baklažanų ir saldžiųjų paprikų kotletai
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Baklažanai, 2 vienetai
  • Saldžioji paprika (raudona), 1 vienetas
  • Malti džiūvėsėliai, 5 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Druska
  • Keli salotų lapai
  • Alyvuogių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Sveikas daržoves įkiškite į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 25-30 min., tada sudėkite į dubenį, pridenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Nulupkite odelę, išimkite paprikos sėklas.

  2. Papriką smulkiai supjaustykite ir pagal skonį pabarstykite druska. Baklažaną pertrinkite trintuvu, sudėite į dubenį ir sumaišykite su džiūvėsėliais, miltais, pagal skonį įberkite druskos.

  3. Baklažanų masę padalinkite į 8 dalis, iš kiekvienos formuokite paplotėlį, dėkite į vidurį paprikos, ir lipinkite kotletą. Apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.

  4. Patiekite su salotų lapais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Daiva
» Rašyti komentarą