- Baklažanai, 2 vienetai
- Pomidorai, 4 vienetai
- Česnakas, 3 skiltelės
- Kalendra
- Juodieji pipirai
- Druska
- Augalinis aliejus kepimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Baklažanus ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis. Susmulkinkite česnaką ir nuplautus žalumynus.
Pabarstykite baklažano riekeles druska ir pipirais, kepkite įkaitintame aliejuje iš vienos pusės 3-4 minutes, tada apverskite ir kepkite dar tiek pat (baklažanai turi apskrusti). Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Išdėliokite keptus baklažanus lėkštėje, tada pabarstykite trupučiu česnako, uždėkite pomidorų sluoksnį ir sluoksniuokite toliau, kol baigsis produktai. Viršų pabarstykite česnaku ir žalumynais.