- Morkos, 500 gramų
- Svogūnai, 500 gramų
- Baklažanai, 1 kilogramas
- Paprikos, 1 kilogramas
- Pomidorai, 2 kilogramai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Actas (6%), 100 mililitrų
- Saulėgrąžų aliejus, 200 mililitrų
Jeigu baklažanai jau dideli, net peraugę, tai juos, visų pirma, supjaustykite stambiomis riekelėmis, pasūdykite ir palaukite 10 min. Tuomet nuplaukite. Taip pašalinsite kartumą. To daryti nereikia, jeigu baklažanai jaunučiai.
Paprikas supjaustykite šiaudeliai ar stambesniais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais, morkas - žiedeliais, pomidorus - ketvirčiais (galima smulkesnėmis skiltelėmis, jeigu pomidorai labai dideli). Svarbu, kad visos daržovės būtų pjaustytos gan stambiai, kitaip jos suvirs į košę.
Ant storadugnio, nesvylančio puodo dugno sudėkite visas daržoves išskyrus pomidorus. Supilkite aliejų, apiberkite druska, cukrumi, išmaišykite. Ant viršaus sudėkite pomidorų ketvirčius, nemaišykite. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite iki užvirimo. Tuomet daržoves permaišykite ir ant nedidelės ugnies, vis pamaišant troškinkite 45 min.
Į išsitroškinusias daržoves pilkite actą, dar minutėlę ar dvi pakaitinkite. Salotas sudėkite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite, šiltai apklokite ir palikite iki kol visiškai atvės. Saugokite vėsiame rūsyje ar šaldytuve.
Puikiausios salotos, kurios idealiai tiks prie mėsos ir žuvies patiekalų. Jeigu mėgstate aštriau, tai į salotas įdėkite 1-2 smulkiai supjaustytas čili paprikas.
2018-09-03 11:33