- Baklažanai, 4 vienetai
- Varškė, 250 gramų
- Sūris, 200 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Žalumynai (įvairūs), 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite perpus. Patepkite aliejumi, dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir pakepkite apie 15 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Tuomet palaukite, kol šiek tiek pravės ir šiek tiek išskobkite.
Įdarui sumaišykite varškę su tarkuotu sūriu, mėgiamais, smulkiai pjaustytais žalumynais, įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkiai pjaustytą ar spaustuku perspaustą česnaką, išskobtas ir smulkiai pjaustytas baklažanų dalis, pagardinkite druska, pipirais.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite baklažanų puseles. Vėl grąžinkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite dar apie 30 min. iki kol baklažanai visiškai iškeps, išsilydys ir apskrus įdaras.
Baklažanų laivelius patiekite su šviežiomis daržovėmis.
2019-05-02 10:45