- Baklažanai, 500 gramų
- Miltai, 20 gramų
- Aliejus, 60 mililitrų
- Svogūnų laiškai, 40 gramų
- Petražolės, 40 gramų
- Špinatai, 40 gramų
- Paprika, 1 vienetas
- Pomidorai, 150 gramų
- Graikiškas jogurtas, 80 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Juos apvoliokite miltuose ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
Smulkiai supjaustykite špinatus, petražoles, svogūnų laiškus, papriką ir pomidorus. Sumaišykite ir apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais.
Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite graikišku jogurtu. Juo aptepkite apkeptus baklažanus, uždėkite kepintų daržovių įdaro, tiekiant galite apibarstyti žalumynais.
Balkažanus tiekite atšaldytus, kaip užkandį ar garnyrą prie kitų patiekalų.