Avokadų sriuba

Avokadų sriuba
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Mažas svogūnas, 1 vienetas
  • Česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Smulkiai supjaustyti agurkai (be žievelės ir sėklų), 4 stiklinės
  • Vanduo arba daržovių sultinys, 1.5 stiklinės
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Čili pipirai (milteliai), 1 žiupsnelis
  • Avokadas, 1 vienetas
  • Šviežios petražolės arba krapai (pagal skonį)
  • Neriebus jogurtas, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytą česnaką ir svogūną, kepkie 1-4 min, kol apskrus. Supilkite citrinos sultis ir gaminkite dar 1 min.

  2. Sudėkite agurkus (dalį palikite papuošimui), supilkite vandenį arba sultinį, sudėkite druską, pipirus, užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies, kol agurkai suminkštės. Sudėkite avokadą ir žalumynus, viską pertrinkite.

  3. Sriubą atvėsinkite, užpilkite jogurtu, papuoškite agurkais, žalumynais ir patiekite.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Erika
» Rašyti komentarą