- Kietai virti kiaušiniai, 4 vienetai
- Avokadai, 2 vienetai
- Graikiškas jogurtas, 2 valgomieji šaukštai
- Šviežiai spaustos citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Kapoti svogūnų laiškai, 2 valgomieji šaukštai
- Dižono garstyčios, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Avokadus nulupkite ir sutrinkite (galima šakute), sumaišykite su jogurtu, kapotais kiaušiniais ir žalumynais, citrinos sultimis, garstyčiomis, druska ir pipirais.
Tepkite ant skrebučių ar pilno grūdo duonos. Suvalgyti reikėtų per dieną. Tradiciškai tokie užtepai ruošiami su majonezu, tačiau graikiškas jogurtas - daug sveikesnė (ir netgi skanesnė) alternatyva!