- Avižiniai dribsniai, 2 stiklinės
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Razinos, 2 valgomieji šaukštai
- Moliūgų sėklos, 2 valgomieji šaukštai
- Linų sėmenys, 2 valgomieji šaukštai
- Sezamo sėklos, 3 valgomieji šaukštai
Avižinius dribsnius ištrinkite su kambario temperatūros sviestu. Įmuškite kiaušinius, suberkite sviestą ir gerai išmaišykite. Tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir sumaišykite tešlą.
Į tešlą sudėkite moliūgų sėklas, linų sėmenis, sezamo sėklas (1 šaukštą sezamo sėklų pasilikite sausainių apibarstymui), razinas ir išmaišykite. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
Iš atšaldytos tešlos atgnybkite rutuliuką, jį tarp delnų suplokite, dėkite ant kepimo popieriaus, viršų apiberkite sezamo sėklytėmis (jas pirštais truputį įspauskite į tešlą). Šitaip suformuokite visus sausainius. Iš nurodyto ingredientų kiekio turėtų gautis 20-25 sausainiukai.
Sausainius kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Šiuos sausainius taip pat galite kepti su įvairiais riešutais, džiovintų vaisių, uogų, šokolado gabaliukais ar kokosų drožlėmis.