Avižiniai kotletai

Avižiniai kotletai
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Bulvė, 1 vienetas
  • Džiūvėsėliai, 1 sauja
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Aliejaus kepimui, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Avižinius dribsnius užpilkite 100 ml verdančio vandens ir palikite brinkti 30 min.

  2. Svogūną ir bulvę smulkiai sutarkuokite, česnaką pertrinkite ar smulkiai sukapokite. Sumaišykite su išbrinkusiais avižiniais dribsniais. Viską gerai ištrinkite, pagardinkite druska, pipirais. Galima įdėti smulkintų žalumynų.

  3. Iš paruoštos masės suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsiuose ir ant mažos ugnies, uždengus kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

  4. Šie kotletai skanūs tiek karšti, tiek ir šalti, tad jų galima pasiimti į žygį, pikniką.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Toma
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Nijolė Lukošienė
2023-02-26 15:10
Geras receptas
Ausrine
2019-02-02 21:10
lb daznai kepu LIUX











DEIMANTE
2017-10-24 21:52
Išsikepiau, išties labai skanu Net mėsos nepasigedau, tokie jau skanūs, niam niam Pamėginkite, tikrai patiks
Deimante
2017-10-24 19:49
čia neparašyti kiaušiniai, bet yra bulvė, bulvė irgi suriša masę
Laimutė ser
2017-08-07 13:19
Kiek kiaušinių deti