- Avižiniai miltai, 2 stiklinės
- Susmulkintos datulės, 8 vienetai
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Sunokęs bananas, 1 vienetas
- Klevų sirupas, 0.25 stiklinės
- Kokosų aliejus, 0.33 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Migdolų pienas, 0.5 stiklinės
- Ispaninio šalavijo sėklos, 0.5 stiklinės
- Kakavos milteliai, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Graikiškas jogurtas, 0.5 stiklinės
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir sėklas, atidėkite į šalį.
Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kad suminkštėtų, tada pertrinkite elektriniu trintuvu, įdėkite bananą, supilkite išplaktus kiaušinius, klevš sirupą, migdolų pieną, kokosų aliejų ir viską gerai išplakite. Po truputį įmaišykite į sausą mišinį, galiausiai atsargiai įmaišykite jogurtą.
Supilkite š riebalais papurkštas keksiukų formeles (jei naudojate silikonines - nereikia), kepkite apie 20 minučių. Atvėsinkite ir patiekite.
Avižinius miltus galima pasidaryti ir patiems - tereikia sumalti avižinius dribsnius (pavyzdžiui, kavamale). Šaldytuve šiuos keksiukus galima laikyti iki 4 dienų. Tai geras energijos šaltinis, turintis naudingųjų omega-3 riebalų rūgščių.