- Saldūs obuoliai, 2 vienetai
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas cinamonas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Migdolų (arba paprastas) pienas, 1 stiklinė
- Druska, 1 žiupsnelis
- Smulkiai supjaustytos datulės, 4 vienetai
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite, sėklalizdžius išmeskite. Vaisius sumaišykite su cinamonu, citrinos sultimis ir medumi, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 5 minutes, tada susukite, padarydami kišenėlę, kad skystis neišgaruotų, ir kepkite dar 10-15 minučių, kol suminkštės. Atidėkite į šalį.
Į puodą suberkite dribsnius, druską, supilkite vandenį ir pieną, užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite temperatūrą, ir virkite, kol dribsniai suminkštės, o košė - sutirštės. Datules sudėkite praėjus kelioms minutėms po to, kai sumažinate temperatūrą.
Sutirštėjusią košę nukaiskite, jei reikia - įpilkite dar truputėlį pieno.
Košę patiekite su keptais obuoliais, papildomai galima pabarstyti riešutais, linų sėmenimis, cinamonu, uždėti žemės riešutų sviesto ar užpilti klevų sirupo.
Idealiai tinka tingiems savaitgalio pusryčiams!
2018-10-26 10:21