Avinžirnių užtepas sumuštiniams

Avinžirnių užtepas sumuštiniams
Ingredientai:
  • Virti avinžirniai, 500 gramų
  • Susmulkintas salieras, 1 vienetas
  • Susmulkintas svogūnas, 0.5 vieneto
  • Naminis majonezas ar jūsų mėgstamas salotų užpilas, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovinti krapai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius nusunkite ir šiek tiek apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, suberkite į dubenį ir sugrūskite šakute. Sumaišykite su salieru, svogūnu, majonezu, citrinos sultimis, krapais, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

  2. Paruoštą masę tiekite su skrebučiais, pita, galima įsukti į lavašą. Salierą galite pakeisti kitomis daržovėmis (pavyzdžiui, kininiais kopūstais), o majonezą - bet kokiu jūsų mėgstamu salotų užpilu.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą