- Brokoliai, 200 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Perspaustos česnako skiltelės, 1 vienetas
- Skardinė avižirnių (400 g)
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Tarkuotas Parmezanas, 75 gramai
- Tarkuota pusės citrinos žievelė
- Bazilikų lapeliai, 1 sauja
Keletą minučių apvirkite brokolius, kad truputį suminkštėtų, ir atidėkite į šalį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite česnaką, svogūną (galima įmesti ir čiliukų, jei mėgstate), bet tik tiek, kad svogūnas suminkštėtų. Nukelkite nuo ugnies ir pertrinkite virtuviniu kombainu.
Apipjaustykite brokolių viršūnėles ir atidėkite į šalį, o stiebus taip pat sumeskite į virtuvinį kombainą ir pertrinkite su nusunktais avinžirniais, kiaušiniu, sūriu,bazilikais ir citrinos žievele. Gautą tirštą pastą sumaišykite su brokolių viršūnėlėmis ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Rankomis formuokite kepsniukus - didesnius ar mežesnius, kaip jums patinka (išeina maždaug 16 mažų vieno kąsnio kepsniukų). Užšaldykite kitam kartui arba kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus (kepimo laikas priklauso nuo kepsniukų dydžio)
Patiekite karštus, šiltus ar kambario temperatūros.